Web Analytics Made Easy - Statcounter

کتاب «مادر برام قصه بگو»؛ خاطرات شفاهی گروه سرود آباده به قلم بهنام باقری و توسط انتشارات «راه یار» منتشر و راهی بازار نشر شد.

خبرگزاری میزان - کتاب «مادر برام قصه بگو»؛ خاطرات شفاهی گروه سرود آباده شیراز به قلم بهنام باقری و توسط انتشارات «راه یار» منتشر و راهی بازار نشر شد.

در مقدمه این کتاب می‌خوانیم: «بیست و ششم اسفند ۱۳۶۶، روزی که بچه‌های گروه سرود آباده در ساختمان پاستور نهاد ریاست جمهوری در محضر رئیس جمهور وقت، آقای خامنه‌ای سرود اجرا کردند، من ۲۶ روز بیشتر سن نداشتم و بالطبع هیچ درکی از عشق و شورونشاط دهه چهلی‌ها و دهه پنجاهی‌ها از سرود‌های این گروه در دهه شصت، نداشتم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما بعد‌ها که بزرگ و بزرگ‌تر شدم، هم سرود‌ها - را شنیدم و صفاکردم، هم از عشق و صفای بزرگ‌تر‌های دهه شصت به سرود‌های این گروه مطلع شدم؛ عشق و صفایی که معمولا از آن با عنوان «نوستالوژی دهه شصتی‌ها» یاد می‌کردند و می‌کنند؛ نمونه‌اش همین نظر‌هایی که نوجوان‌ها رو جوان‌های آن دوران زیر پست اینستاگرامی اجرای گروه سرود آباده در حضور حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در دوران ریاست جمهوری» گذاشته‌اند.

بیشتر بخوانید: برای مطالعه معرفى آخرین كتب منتشر شده اینجا کلیک کنید

کار هنری‌ای که آن چنان در بین مردم محبوبیت داشته که بعد از گذشت حدود سی سال هنوز مردم از آن به نیکی یاد می‌کنند، حتما ارزش تاریخ‌نگاری و خاطره‌نگاری دارد؛ هم به عنوان ثبت بخشی از تاریخ فرهنگی انقلاب اسلامی ایران و هم به عنوان تجربه‌نگاری برای استفاده در حال و آینده.

آنچه باعث شهرت احمد توکلی، مربی گروه سرود و به تبع آن گروهش شد، چند سرود در اواسط دهه شصت بود که معروف‌ترینشان، سرود «مادر» یا «قصه بابا» بود که در اواخر سال ۱۳۶۶ ساخته شد. این سرود به همراه سرود‌های «آلاله»، «دلیران تنگستان» و «یل شیردل»، محبوبیت ویژه‌ای بین مردم ایران پیدا کرد. محبوبیتی که نام «گروه سرود آباده» را بر سر زبان‌ها انداخت.

سرود‌هایی که به صورت رسمی اجرا شده و در متن کتاب به آن اشاره شده و همچنین بخش‌هایی از سرود‌ها که اعضای گروه در جلسات مصاحبه خوانده‌اند، در قالب QR code به صورت صوتی یا تصویری در کنار متن گنجانده شده است.»

در بخشی از کتاب این چنین آمده است: «آباده را تو کشور کسی نمی‌شناخت و نمی‌دانست کجاست و اصلا کجای نقشه ایران قرار دارد. اما سرود مادر و بقیه سرود‌های ما باعث شد سری تو شهر‌ها دربیاورد و شناخته شود. بعد از آن وقتی به شهر‌های مختلف می‌رفتیم، می‌شنیدیم بعضی‌ها که ما را می‌دیدند، می‌گفتند: «اینا همون بچه‌هایی هستن که سرود مادرو خوندن.» جلوی اتوبوسمان نوشته بودند: گروه سرود امور تربیتی شهرستان آباده.» این برای شهر‌های دیگر بود، تو شهر خودمان که انگشت‌نما شده بودیم.»

بنابرین گزارش، مصاحبه‌های این کتاب را که نزدیک به یک میلیون کلمه شده است و ششمین عنوان از کتاب‌های رده سرود‌ها و ترانه‌های انقلاب ناشر است، محمدمهدی رحیمی برعهده داشته و تدوین آن توسط بهنام باقری صورت گرفته است.

«مادر برام قصه بگو»؛ در ۳۹۲ صفحه، شمارگان هزار جلد و با قیمت ۸۰ هزار تومان توسط انتشارات «راه یار» به چاپ رسیده و علاقمندان علاوه بر کتاب‌فروشی‌ها می‌توانند از طریق صفحات مجازی ناشر به نشانی raheyarpub و یا سایت vaketab.ir نسبت به تهیه کتاب اقدام کنند.

انتهای پیام/

برچسب ها: اخبار ادبیات انتشارات راه یار

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: اینجا اخبار ادبیات انتشارات راه یار گروه سرود آباده راه یار دهه شصت سرود ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۷۸۵۸۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تدارک چند برنامه ویژه در دهه کرامت/ این اجراها را از دست ندهید

به گزارش خبرنگار مهر، مسؤول باشگاه سرود مرکز هنری رسانه‌ای نهضت با اشاره به برنامه‌های اجرایی این مرکز در دهه کرامت، بیان کرد: مرکز هنری رسانه‌ای نهضت متناسب با فرارسیدن دهه مبارک کرامت ۲ برنامه محوری تدارک دیده‌ است. یکی از این برنامه‌ها اثری با عنوان «مثل ستاره» به مناسبت روز دختر تدارک دیده شده، که این نماهنگ یک قطعه مداحی سرود با صدای حاج عبدالرضا هلالی و اجرای گروه سرود دخترانه اسوه است.

صیامی با اشاره به اینکه نماهنگ «مثل ستاره‌» به همت مرکز هنری رسانه‌ای نهضت تهیه و منتشر شده است، بیان کرد: پس از انتشار این نماهنگ قصد داریم برای اجرای میدانی به استان‌هایی مثل قم، کردستان و اصفهان سفر کنیم و این اجرای خوب را با بچه‌های ایران زمین شریک باشیم.

مسؤول باشگاه سرود مرکز هنری رسانه‌ای نهضت با اشاره به اقدام دیگر نهضت در دهه کرامت، توضیح داد: قرار است مرکز هنری رسانه‌ای نهضت با مشارکت آستان قدس رضوی طی یک اقدام تازه در پنج روز متوالی منتهی به ولادت امام رضا (ع)، ۵ گروه سرود از بین گروه‌های برگزیده مجموعه ایران سرود را که انتخاب شده‌اند، به مشهد مقدس بفرستیم. این در حالی است که گروه‌های منتخب سرود از سراسر کشور باید هر روز ۲ اجرای زنده در صحن‌های حرم مطهر رضوی داشته باشند.

صیامی افزود: همچنین دوشنبه ۳۱ اردیبهشت ماه مصادف با روز میلاد علی بن موسی الرضا (ع) قرار است اجرای مشترکی همراه با پخش زنده از تلویزیون، رقم بخورد.

مسؤول باشگاه سرود مرکز هنری رسانه‌ای نهضت در پایان اشاره کرد: نهایتا باید توجه داشته باشیم که این سفر زیارتی برای گروه‌های سرود منتخب از سراسر کشور و همچنین فرصت اجرای برنامه زنده توسط این گروه‌ها اقدامی تازه است که با مشارکت مرکز هنری رسانه‌ای نهضت و آستان قدس رضوی در حال رقم خوردن است.

کد خبر 6100556 علیرضا سعیدی

دیگر خبرها

  • نماهنگ «کد‌های فتح» منتشر شد/ کاری جدید از گروه سرود بین‌المللی بصیر
  • تدارک چند برنامه ویژه در دهه کرامت/ این اجراها را از دست ندهید
  • گروه‌های سرود در نمایشگاه کتاب به اجرا می‌پردازند
  • هدف جشنواره سرود ارتقای کیفی آن است
  • تشریح جزئیات برگزاری جشنواره سرود فجر/ سرود تقویت می‌شود
  • برنامه دولت برای تقویت سرود/ انتقاد از مجموعه‌هایی که نیامدند
  • جزئیات جدید از ماجرای یسنا ۴ ساله؛ دلیل ربودن او چه بود؟
  • جزئیات جدید از دزدیده شدن یسنا؛ کارگر ۳۵ ساله قصد فروش یسنا را داشت
  • نیکا قربانی چه کسانی شد؟
  • اسامی ۱۶ گروه برگزیده دومین جشنواره ملی سرود کانون اعلام شد